Onze materialen

Onze producten kunnen we uit verschillende materialen vervaardigen. Naast de veel gekozen kunststof kozijnen leveren wij ook houten en aluminium kozijnen. Elk van de materialen hebben hun eigen kenmerkende eigenschappen.

 

Houten kozijnen en deuren
Uiteraard leveren wij ook houten kozijnen en deuren. Perfekte kozijnen, want het soortelijk gewicht van het hout dat wij gebruiken is tussen 500 en 800 kg/m3. Dit betekent dat de hardheid zo goed is dat het geselecteerde hout gelamineerd kan worden. Computergestuurd worden de houtdelen in gelijke diktes gezaagd waarna ze in drie of vijf lagen verlijmd worden.

 

Onder een juiste productietemperatuur en relatieve vochtigheidsgraad worden de laminaten tot een kozijnmodel gevreesd. Tevens worden de delen onder druk gevingerlast. Elke fase wordt doormiddel van het geavanceerde computercontrolesysteem gevolgd. In combinatie met de juiste ambachtelijke vaklieden geeft dit een Perfekt Houten Kozijn!

 

Aluminium kozijnen en deuren
Aluminium kozijnen en deuren zijn veel toegepast in de utiliteitsbouw. Het is een materiaal dat veel mogelijkheden geeft door de kracht dat aluminium kan bieden. Het is een modern en onderhoudsarm materiaal met een esthetisch verantwoord uiterlijk. Naast de bekende platte stijl van het profiel kan de oorspronkelijke stijl van de woning beantwoord worden met een verdiept renovatie profiel.  Het vervangen van stalen kozijnen kan heel mooi met een smal aluminium kozijn. Nostalgie en modern aluminium gaat in de toekomst dus hand in hand.

 

Onze producten

Deze kwaliteitsmaterialen kunnen we inzetten bij al onze producten. Wij vertellen u graag meer over onze producten en welke materialen bij uw situatie passen.

 

Onze producten